Войти

Στην Σαντορίνη, στη νότια μεριά του όμορφου Ακρωτηρίου, δίπλα στην θάλασσα εδώ και π ολλά χρόνια βρίσκεται μια μικρή παραδοσιακή σπηλιά, λαξευμένη από τα χέρια του μπάρμπα Νι κόλα στα νεανικά του χρόνια. Φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι πρόσφερε καταφύγιο στον ίδιο και στην μικρή βαρκούλα το υ. Η ανοιχτή καρδιά του, τα φρέσκα ψάρια που ο ίδιος έπιανε και το ντόπιο κρασί που π άντα είχε έκανε την μικρή σπηλιά καταφύγιο της παρέας του.
Στο πλευρό του πάντα η κυρά Ευσταθία που με την μαγική της μαγειρική ξετρέλαινε τους πάντες. Ο αείμνηστος Σπύρος Μαρινάτος, επικεφαλής του έργου της ανασκαφής του αρχαιολογι κού χώρου του Ακρωτηρίου, πρότεινε στον μπάρμπα Νικόλα να μετατρέψει το μικρό αυτό κατα φύγιο σε ταβερνάκι, για τους πεινασμένους εργάτες της ανασκαφής προσφέροντας πάντα νό στιμες παραδοσιακές λιχουδιές όπως ντοματοκεφτέδες, φάβα, χλωρό τυρί, σκορδομακάρονα και άφθονα φρέσκα ψάρια.
Με τα χρόνια, η σπηλιά γινόταν ολοένα και πιο γνωστή στους επισκέπτες του νησιού, καθώς μετά την επίσκεψη τους στον αρχαιολογικό χώρο κατέφευγαν στην παραλία να δοκιμά σουν τους ξακουστούς μεζέδες της κυρά Ευσταθίας και το πλούσιο σε άρωμα κρασί του μπ άρμπα Νικόλα.
Το 1981 τα ηνία έδωσαν στην κόρη τους, Μαργαρίτα, η οποία έμαθε την μαγειρική από την σ ύζυγο του κυρίου Μαρινάτου.Με πιο πλούσια κουζίνα και πάντα με παραδοσιακό τρόπο η κυρία Μαργαρίτα συνέχισε, στα χνάρια των προγόνων της, να μαγεύει τους πελάτες της.
, Νικόλας, παράγουν, της χάρισε το βραβείο Gourmet,ως η καλύτερη παραδοσιακή ταβέρνα 2007-2008 гг. Σαντορίνη.

Μενού

Категории

Регионы

Расположение

Найдите то, что вам нужно

ru_RUРусский