Συνδεθείτε

Το «2 Μαζί» είναι ένα εστιατόριο Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας που βρίσκεται στις παρυφές της Πλάκας, στον αριθμό 48 της οδού Νίκης. Υπέρμαχος της ποιότητας, ο ιδιοκτήτης του Ηλίας Γώγος έχει σαν πηγή έμπνευσής του ότι πιο εκλεκτό παράγει τούτος ο τόπος. Κρέατα, ψάρια, χειροποίητα ζυμαρικά και παραδοσιακές πίτες παντρεύονται με βότανα, αρωματικά αλλά και κάθε βρώσιμο άνθος, ιδιαίτερης γευστικής και θεραπευτικής αξίας. Delicatessen μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την κουζίνα του εστιατορίου. Έχουμε θέσει τον πήχη υψηλά, ευελπιστώντας να μεταδώσουμε τη βαθιά αγάπη μας για το καλό φαγητό. Στόχος μας είναι να αφυπνίσουμε όλες σας τις αισθήσεις, να επανασυστήσουμε γνώριμες μα ξεχασμένες γεύσεις αλλά και να δημιουργήσουμε νέες προς τέρψιν του ουρανίσκου σας. Σας περιμένουμε με χαρά στον χώρο μας, ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα, για να θυμηθούμε την εποχή εκείνη που η ζωή είχε τη «γεύση της παρέας».

Μενού

Menu Degustation

1. Μενού ανακάλυψης
(Πέντε πιάτων)
2. Μενού του Chef
(Έξι πιάτων)

Ορεκτικά

3. Veloute γλυκοκολοκύθας
(Παγωτό καπνιστό Bacon - λεβάντα, φυστίκι Αιγίνης)
4. Ελληνική σαλάτα
(Τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, τουρσί, πιπεριές, κάπαρη, ντάκος λαδιού,
ελιές, φρέσκια ρίγανη, φέτα ΠΟΠ)
5. Σαλάτα 'Σπανακόπιτα'
(Baby σπανάκι, κατσικίσιο τυρί, φρέσκο κρεμμύδι, Vinaigrette άνηθου,
φύλλο κρούστας-σουσάμι)
6. Λαυράκι tartare
(Gazpacho τζατζίκι, περγαμόντο, γρανίτα ροδόνερο - φινόκιο)
7. Σολομός marine
(Υφές παντζαριού, γιαούρτι-άνηθο, πορτοκάλι, Flakes κάστανο,
αφρό Ελληνικής μπύρας)
8. Ουρά μόσχου pane
(Κρέμα κρεμμύδι, μαρμελάδα τομάτας)
9. Ντάκος θαλασσινών
(Ντάκος χαρουπιού, τομάτα τριμμένη, τυροκαυτερή, χταπόδι*,
γαύρος ξιδάτος, κρέμα Avocado)
10. Carpacio μοσχαρίσιο (rib-eye)
(Φρέσκο μαλακό ανθότυρο, ταχίνι, μανιτάρια, λάδι βανίλιας)
11. Καλαμάρι* με σελινόριζα
(Etuve και κρέμα σελινόριζας, Crumble φουντουκιού, πράσινο μήλο, σάλτσα ταραμά)
12. Κερκυραϊκή μπακαλιαρόπιτα
(Σε Dumpling, ζεστός αφρός πατάτας, κρόκος αυγού, τρίμμα αυγοτάραχου Τρικαλινός)
13. Κοτόπουλο τηγανιτό
(Τραγανή κρούστα, ελαφρά πικάντικη μαγιονέζα με σπετσιερίκα,
σαλάτα με λαχανικά τουρσί)

Κυρίως

Ζυμαρικά

14. Cacio e pepe Γαρίδες μικρολίμανο
(Linguine, saute γαρίδες* με ούζο, καλαμαράκι*, ρόκα, σάλτσα Bisque)
15. Risotto παντζάρι
(Σύγκλινο Μάνης, αποξηραμένο πράσο)

Ψάρια

16. Μυλοκόπι
(Risotto αγιομάραθου, κολοκυθάκι, φινόκιο)
17. Μπακαλιάρος
(Ρεβυθάδα, σαλάμι Λευκάδος, ελιές Καλαμών)
18. Φαγκρί
(Σάλτσα φρικασέ με χόρτα εποχής, κουνουπίδι, ταμπουλέ με τραχανά)

Κρέας

19. Κοτόπουλο
(Καλαμπόκι με κριθάρι Ζέας, γιαούρτι-δυόσμο Jus κοτόπουλου)
20. Φιλέτο νεαρού μόσχου
(Sabayon καμένου βουτύρου, ποικιλία μανιταριών, σάλτσα κόκκινου κρασιού)
21. Μοσχαρίσιο μάγουλο
(Πουρές πατάτας, baby καρότα Glaze)
22. Χοιρινός λαιμός
(Πουρές πράσινου, μήλου, πατάτες Confit, σινάπι, τουρσί, σάλτσα χοιρινού)
23. Αρνί καρέ γαλλικής κοπής
(Σάλτσα σοφρίτο, Etuve αγκινάρες Ιερουσαλήμ σε βούτυρο Ελληνικού καφέ)
Το εστιατόριό μας είναι προτεινόμενο από το Guide Michelin

Γλυκά

24. Black forest
(Εύπλαστη σοκολάτα, βυσσινάδα, καρυδόπιτα, crumble ελιάς,
παγωτό λευκής σοκολάτας)
25. Baba (au rum) ala ekmek
(Σιροπιασμένος με σιρόπι παλαιωμένου τσίπουρου, κρέμα σαλέπι, παγωτό τζιτζιμπίρα)
26. Παστέλι
(Daquase σουσάμι, parfait ταχίνι, παγωτό μέλι, πορτοκάλι pudding)
27. Μηλόπιτα
(Σε σφολιάτα με παγωτό κανέλα καραμέλα)
28. Γιαούρτι - Μέλι
(Μους γιαουρτιού με pudding θυμαρίσιο μέλι, παγωτό γιαούρτι,
καρύδια καραμελωμένα)
29. Ποικιλία sorbet

Digestif

30. Γκράπα
31. Μαστίχα Σκίνος
32. Λεμοντσέλο
33. Wines vinsanto
34. Τσίπουρο Απόσταγμα
35. Limnos muscat
36. D'asti Μοσχάτο
37. D'asti Ροζέ
38. Averna
39. Jagermeister

Κατηγορίες

Χαρακτηριστικά

Περιοχή

Τοποθεσία

Τώρα Κλειστό

Ωρες λειτουργίας

  • Δευτέρα 13:00 - 23:30
  • Τρίτη 13:00 - 23:30
  • Τετάρτη 13:00 - 23:30
  • Πέμπτη 13:00 - 23:30
  • Παρασκευή 13:00 - 23:30
  • Σάββατο 13:00 - 23:30
  • Κυριακή 13:00 - 23:30

Βρείτε αυτό που χρειάζεστε

elΕλληνικά