Συνδεθείτε

Η δημιουργική ομάδα του Alpino Cucina Italiana, σας προσκαλεί να ζήσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία, με πρωταγωνιστές τις ολόφρεσκιες πρώτες ύλες και τους νόστιμους συνδυασμούς υλικών. Με τον chef Mauro Peressini στο πηδάλιο θα ζήσουμε μαζί ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι με άρωμα Ιταλίας. Πριν από 45 χρόνια το Alpino άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του πιο ιστορικού εστιατορίου των νοτίων προαστίων. Πρόσφατα οι φίλοι του Alpino απέκτησαν νέο στέκι στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι. Ο chef, το προσωπικό και οι συνεργάτες των δύο εστιατορίων δουλεύουν ασταμάτητα για να διαδώσουν στον κόσμο τα νόστιμα, γευστικά μυστικά της old time classic αλλά και της avante garde κουζίνας. Η ζεστή διακόσμηση, τα νόστιμα πιάτα, οι προσεγμένα επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, η ατμοσφαιρική μουσική και το ευγενικό προσωπικό, θα συνοδεύσουν ένα αξέχαστο γεύμα με την οικογένεια, τους φίλους, ή τους συνεργάτες σας. Και για αυτή τη χρονιά τα εστιατόρια Alpino αποτελούν επιλογή προορισμό, όχι μόνο για τους λάτρεις της αυθεντικής, ιταλικής γεύσης, αλλά και για εκείνους που αναζητούν μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα.

Μενού

1. Χειροποίητη ποικιλία άρτου με συνοδευτικά

Ορεκτικά


2. Κρέμα κολοκύθας
(Κρέμα κολοκύθας με gnocchetti από τυρί ricotta, κολοκυθάκια και λάδι τρούφας)
3. Bruschetta
(1.Μπρουσκέτα με φρεσκοκομμένη τομάτα, παρμεζάνα, σκόρδο και αρωματικά βότανα
2.Μπρουσκέτα με φρέσκια mozzarella, τομάτα, prosciutto και φρέσκο βασιλικό)
4. Panzerotti
(Καλτσουνάκια από ζυμάρι πίτσας γεμιστά με:
1.Φρέσκια τομάτα, mozzarella και βασιλικό
2.Διάφορα ιταλικά τυριά (gorgonzola, scamorza, provolone))
5. Κεφτεδάκια μελιτζάνας
(Κεφτεδάκια από μελιτζάνες με mozzarella και βελουτέ τομάτας)
6. Γεμιστά μανιτάρια
(Μανιτάρια champignon, γεμιστά με prosciutto, πράσο και καπνιστή mozzarella,
με ζεστή κρέμα τυριών και λάδι τρούφας)
7. Flan μανιταριών
(Flan από άγρια μανιτάρια, τρούφα και σάλτσα από τυρί taleggio)
8. Μανιτάρια πλευρώτους
(Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο, με τοματίνια, θυμάρι, παρμεζάνα και σως βαλσάμικου)
9. Bufala e Prosciutto
(Mozzarella di bufala, prosciutto με ρόκα και τοματίνια)
10. Carpaccio
(Μοσχαρίσιο carpaccio με τηγανητή gorgonzola και μαρμελάδα τομάτας)

Σαλάτες


11. Καίσαρα
(Κλασική σαλάτα του ‘Καίσαρα’ με ψητό κοτόπουλο, μαρούλι, μπέικον,
κρουτόν, παρμεζάνα, αραβική πίτα και σως Σίζαρ)
12. Ρόκα
(Τραγανή ρόκα με παρμεζάνα, τοματίνια, κουκουνάρι και καραμελωμένο βαλσάμικο)
13. Προσούτο-Αχλάδι
(Σαλάτα με ρόκα, αχλάδια, καρύδια, prosciutto, ζεστή κατσικίσια ricotta
και σως μαγιονέζα-πορτοκάλι)
14. Μεσογειακή
(Ψητό μανούρι με τριλογία λαχανικών, prosciutto, τοματίνια, σουσάμι
και τραγανή πίτα με βινεγκρέτ βασιλικού)
15. Φράουλα
(Δροσερή τριλογία μαρουλιών με καβουρδισμένα καρύδια, flakes παρμεζάνας
και φρέσκια mozzarella σε απαλή βινεγκρέτ φρέσκιας φράουλας)
16. Caprese
(Η σημαία της ιταλικής κουζίνας, με φρέσκια mozzarella, φρεσκοκομμένη τομάτα
και pesto βασιλικού)
17. Σολομού
(Σαλάτα με καπνιστό σολομό, σπανάκι, άσπρο λάχανο, μαρούλι και φιλέτο
πορτοκαλιού, σε σως γιαουρτιού με άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι)
Το λάδι στις σαλάτες είναι αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Ζυμαρικά

18. Amalfitana
(Ταλιατέλες με τοματίνια, σκόρδο, ελιές, σάλτσα φρέσκιας τομάτας,
βασιλικό και κατσικίσια ricotta)
19. Κοτόπουλο
(Ταλιατέλες με μπουκιές κοτόπουλου, καλαμπόκι, φρέσκα μανιτάρια
και κρέμα σε λευκό κρασί)
20. Λαχανικών
(Ταλιατέλες ολικής με ποικιλία φρεσκοκομμένων λαχανικών και άρωμα safran)
21. Tartufo
(Spaghetti chitarra με prosciutto σε κρέμα μαύρης τρούφας, mascarpone
και σάλτσα βουτύρου, αρωματισμένη με φασκόμηλο)
22. Νerano
(Spaghetti chitarra με τηγανητά κολοκυθάκια, σκόρδο, φρέσκο βασιλικό,
με κρέμα caciocavallo, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και παρμεζάνα)
23. Carbonara
(Επιλέξτε την γεύση που σας ταιριάζει μεταξύ:
1. Spaghetti chitarra με αυθεντική σάλτσα carbonara από αυγό, πανσέτα και παρμεζάνα
2. Spaghetti chitarra με κρέμα, καπνιστή πανσέτα και 3 είδη τυριών
24. Ραγού μοσχάρι
(Maltagliati (σπασμένο λαζάνι) με ραγού από μοσχάρι γάλακτος,
μαγειρεμένο με καρότα, κόκκινο κρασί και σάλτσα ψητού)
25. Ραγού κολοκύθας με porcini
(Maltagliati (σπασμένο λαζάνι) με ραγού κολοκύθας, καπνιστή πανσέτα
και μανιτάρια porcini)
26. Pesto
(Rigatoni με φρέσκο χειροποίητο pesto βασιλικού και κουκουνάρι χτυπημένο
στο γουδί, με κρέμα χαμηλών λιπαρών και σκόρδο)
27. Mama rosa
(Rigatoni με μπέικον σβησμένο με βότκα, φρέσκια τομάτα και απαλή κρέμα)
28. 4 τυριά
(Rigatoni σε απαλή κρέμα τυριών)
29. Κεφτεδάκια
(Paccheri με κεφτεδάκια, σάλτσα τομάτας, κολοκυθάκια και mozzarella di bufala)
30. Gorgonzola με τρούφα
(Spaghetti. Ένας μοναδικός συνδυασμός με δύο από τις πιο ιδιαίτε ρες
και έντονες γεύσεις, δεμένες αρμονικά)
31. Γαρίδες
(Spaghetti με γαρίδες, ψιλοκομμένο prosciutto και κρέμα πράσου)
32. Bianco nero
(Μαύρες ταλιατέλες από μελάνι σουπιάς με καπνιστό σολομό,
φρέσκια τομάτα, πράσο και βότκα σε ροζέ σάλτσα)
33. Ραγού μυλοκόπι
(Paccheri ανάμεικτα με κομμάτια από μυλοκόπι, σάλτσα mediterranea,
φρέσκια τομάτα και ρόκα. Όλες οι μυρωδιές της Μεσογείου σε ένα πιάτο!)

Ραβιόλι

34. 4 τυριά
(Ραβιόλι με γέμιση από ricotta, gorgonzola, mascarpone και provolone
με σως κρέμας, καρύδια και τραγανό speck)
35. Σπανάκι Ricotta
(Ραβιόλι με γέμιση από σπανάκι και φρέσκια ricotta, με σως κρέμας
και πούδρα από μανιτάρια porcini)
36. Άγρια μανιτάρια
(Ραβιόλι με γέμιση από άγρια μανιτάρια, prosciutto σε κρέμα από παρμεζάνα)
37. Porcini
(Ραβιόλι με γέμιση από μανιτάρι porcini και κρέμα μαύρης τρούφας)
Τα ζυμαρικά μας είναι φρέσκα και παρασκευάζονται καθημερινά στο χώρο μας.

Ριζότο

38. Porcini
(Ριζότο με μανιτάρια porcini και παρμεζάνα, αρωματισμένο με λάδι τρούφας)
39. Κοτόπουλο
(Ριζότο με φιλετάκια κοτόπουλο, φρέσκα μανιτάρια, παρμεζάνα και κρέμα χαμηλών λιπαρών)
40. Θαλασσινών
(Ριζότο με γαρίδες, φρέσκα μύδια, κρέμα γάλακτος, σκόρδο, λευκό κρασί, safran και παρμεζάνα)
41. Σολομού
(Ριζότο με φρέσκο σολομό, πράσο, mascarpone και ξύσμα λεμονιού)
Όλα τα τυριά και τα κρέατα είναι φρέσκα.
Τα θαλασσινά είναι φρεσκοκατεψυγμένα για την ασφάλειά σας.
Δεν χρησιμοποιούμε συντηρητικά, διογκωτικά και βελτιωτικά.

Πίτσες

42. Μαργαρίτα
(Λεπτή ζύμη πίτσας με τυρί γκούντα και παραδοσιακή σάλτσα τομάτας)
43. Pomodoro
(Λεπτή ζύμη πίτσας με φρέσκια λευκή mozzarella, τοματίνια, ρόκα στη μέση,
σάλτσα με κομματάκια φρέσκιας τομάτας, σάλτσα pesto και τριμμένη παρμεζάνα)
44. Ρόκα παρμεζάνα
(Λεπτή ζύμη πίτσας με φλύδες Parmigiano Reggiano, τοματίνια, φρέσκια mozzarella,
φύλλα ρόκας και σάλτσα με κομματάκια φρέσκιας τομάτας)
45. Καρμπονάρα
(Λεπτή ζύμη πίτσας με ζαμπόν, μπέικον, φρέσκα μανιτάρια, ρίγανη,
τυρί gouda και κρέμα γάλακτος)
46. Κοτόπουλο
(Λεπτή ζύμη πίτσας με ψητό κοτόπουλο, μπρόκολο, τοματίνια, ελαφριά σάλτσα
με κομμάτια φρέσκιας τομάτας και λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών)
47. Προσούτο
(Λεπτή ζύμη πίτσας με prosciutto di Parma, τοματίνια, φρέσκα μανιτάρια,
mozzarella και σάλτσα με κομματάκια φρέσκιας τομάτας)
48. Biancaneve
(Λεπτή ζύμη πίτσας με φρέσκια mozzarella, καπνιστή provola, gorgonzola,
παρμεζάνα και κρέμα τρούφας)
49. Ferrari
(Λεπτή ζύμη πίτσας με καπνιστή πανσέτα, λάδι τρούφας, mozzarella,
φλύδες Parmigiano Reggiano, ανάμεικτα μανιτάρια και σάλτσα
με κομματάκια φρέσκιας τομάτας)
Όλες οι πίτσες φτιάχνονται καθημερινά από δικό μας ζυμάρι και περιέχουν
γνήσιο τυρί γκούντα Ολλανδίας, μοτσαρέλα Ιταλίας και σάλτσα τομάτας από δική μας συνταγή.
Το ζαμπόν είναι χοιρινή ωμοπλάτη. Τα αλλαντικά μας είναι ελληνικά.

Στη Σχάρα

50. Bistecca 800gr για δύο άτομα
(Συνοδεύεται με τρεις υπέροχες ζεστές σάλτσες, χωριάτικες τηγανητές πατάτες
και καψαλισμένο ψωμί στη σχάρα)
51. Φρέσκο φιλέτο κοτόπουλο
52. Φρέσκο μπιφτέκι γαλοπούλας
53. Φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι
(Α. Κρέμα τυριών 2.00€
Β. Πικάντικη σάλτσα Al Pino 2.00€)
54. Φρέσκο μοσχαρίσιο φιλέτο
55. Tagliata από οργανικό μοσχάρι Black Angus
56. Φρέσκος σολομός Νορβηγίας

Γαρνιτούρες

Πατάτες τηγανητές, πατάτα ψητή, ρύζι, πουρές, βραστά λαχανικά

Κυρίως Πιάτα

57. Σκαλοπίνια parmigiana
(Χοιρινά σκαλοπίνια με prosciutto, λιωμένο τυρί, λιαστή τομάτα και σως λευκού κρασιού)
58. Σκαλοπίνια golosa
(Χοιρινά σκαλοπίνια με καρύδια, σπανάκι και σως gorgonzola)
59. Ossobuco
(Ossobuco από μοσχάρι γάλακτος αργά μαγειρεμένο σε κόκκινη σάλτσα,
σερβιρισμένο με maltagliati (σπασμένο λαζάνι))
60. Φιλέτο rusticano
(Μοσχαρίσιο φιλέτο με speck, καπνιστή scamorza και πουρέ topinambur)
61. Κοτόπουλο Piccante
(Μπουκιές κοτόπουλου με φρέσκα μανιτάρια και πράσινη πιπεριά,
σε πικάντικη σάλτσα κρασιού με τηγανητές πατάτες)
62. Γεμιστό στήθος κοτόπουλο
(Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι, prosciutto και κρέμα safran)
63. Κοτομπουκιές
(Ζουμερές παναρισμένες μπουκιές από φρέσκο κοτόπουλο
με κλασική σως 1000 νήσων)
64. Σνίτσελ χοιρινό πανέ
(Α. Αλα Κρέμ 2,50€
Β. Παρμεζάνας 3.00€)
65. Φιλέτο μυλοκόπι
(Φρέσκο φιλέτο μυλοκόπι gratiné, με μυρωδάτη κρούστα τομάτας κα ι ελιάς,
σερβιρισμένο με πουρέ topinambur και ψητή πατάτα)

Γαρνιτούρες

Πατάτες τηγανητές, πατάτα ψητή, ρύζι, πουρέ, βραστά λαχανικά

Μπύρες

66. Fix 330ml
67. Kaiser 330ml
68. Heineken 330ml
69. Peroni 330ml
70. Βαρέλι μεγάλο ποτήρι
71. Βαρέλι μικρό ποτήρι

Αναψυκτικά

72. Coca Cola 250ml
73. Coca Cola light 250ml
74. Coca Cola zero 250ml
75. Sprite 250ml
76. Fanta μπλε 250ml
77. Fanta κόκκινη 250ml
78. Σόδα 250ml
79. San Pellegrino 250ml
80. San Pellegrino 750ml
81. Νερό εμφιαλωμένο 1lt

Ποτά

82. Απλό
83. Σπέσιαλ
84. Premium
85. Extra premium

Ροφήματα

86. Cappuccino
87. Espresso

Επιδόρπια

88. Tiramisu Tradizionale
89. Σπασμένο millefeuille “mezzo mezzo”
(με καραμελωμένα φουντούκια)
90. Sformatino
(με σως βανίλιας, παγωτό καραμέλα και μπισκότο amaretto)
91. Tortino
(με ricotta, κρέμα πορτοκαλιού και μπισκότο amaretto)
92. Cake “cremoso”
(με σοκολάτα υγείας, mousse καρύδας και σως βανίλιας)
93. Babà napoletano
(με κρέμα limoncello και φρέσκες φράουλες)
94. Σπασμένο cheesecake
(με σάλτσα από φρούτα του δάσους)

Κατηγορίες

Χαρακτηριστικά

Περιοχή

Τοποθεσία

elΕλληνικά