Μπουρνοβαλιά
Ελληνικά English Italiano Deutsch Francaise Español Português 日本の 中国 русский
Ποιοι είμαστε


Σε έναν ζεστό χώρο στη Νέα Σμύρνη καταφέραμε να αναβιώσουμε τις γεύσεις τα αρώματα και τις μουσικές της Σμύρνης. Εμπνευσμένοι από το συνταγολόγιο της γιαγιάς Βάλιας από το Μπουρνόβα δημιουργήσαμε ένα μενού με βάση τη παραδοσιακή σμυρνέικη κουζίνα με επιρροές μοντέρνας Ελληνικής κουζίνας για όλα τα γούστα.

Ο Μπουρνόβας, επίσημα Βουρνόβας, ήταν εσωτερικό ΒΑ Προάστιο της Σμύρνης. Η ονομασία του προέρχεται από τις Τουρκικές λέξεις burun και ονα που σημαίνουν άκρο (μύτη) της πεδιάδας. Στο προάστιο αυτό έμεναν οι εύπορες οικογένειες της Σμύρνης αλλά ήταν και η συνοικία των ξένων ιδίως των Άγγλων κατοίκων της πόλης (αγγλική παροικία).

Από το Μπουρνόβα ξεκίνησαν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στη Σμύρνη και ήταν το κέντρο του Αθλητισμού της πόλης. Είχε κατασκευαστεί και στάδιο πριν το 1900 και σε αυτό γίνονταν τα πρώτα χρόνια οι Πανιώνιοι Αγώνες. Επίσης, πριν το 1900 είχε τρεις αθλητικούς συλλόγους: τον Ορφέα, τον Ερμή και τον αγγλικό ΑΟ Μπουρνόβα. Ο Μπουρνόβας φημιζόταν για τις ωραίες κοπέλες αλλά και τα λουλούδια του.
Χάρτης Περιοχής
Που είμαστε
Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 93

Τ.Κ: 17123

Πόλη: Νέα Σμύρνη

Νομός: Αττικής

Για να δείτε που ακριβώς είμαστε, κάντε κλικ στην φωτογραφία με τον χάρτη που βρίσκεται στα αριστερά σας.
Επικοινωνία - Κράτηση

Μπουρνοβαλιά

Τηλέφωνο: 210 9339119

E-mail: bestofrestaurants@gmail.com


Αποστολή μηνύματος
ΌνομαE-mailΜήνυμα